Hoe informeer je je zo goed mogelijk over het komende weer? Het is een vraag waarin iedere zeiler zich zal herkennen. Of het nu gaat om een middag op de plas, een tocht langs de kust of een zeilreis naar een verre bestemming; altijd wil je voorkomen dat je verrast wordt. Het aantal websites en apps dat claimt je daarvoor te behoeden, is bijna onbeperkt. Maar tegelijkertijd zorgt dat enorme aanbod ook voor nieuwe vragen. Want als zovelen elk hun eigen waarheid verkondigen, hoe kun jij dan weten wie er gelijk heeft?SPREKERS
Henk Huizinga is professioneel meteoroloog. Na een lange carriere bij het KNMI is hij zich met Nimos Meteotrainingen gaan toeleggen op het overdragen van zijn kennis aan zeilers. Dat doet hij zowel in het wekelijkse Weekend Weerbericht als tijdens een uitgebreid programma van weercursussen. Henk is tevens de auteur van het boek: Het weer in kaart.  

TOEGANGSPRIJS
De prijs bedraagt 10 euro per persoon, contant te betalen aan de zaal.

TIJD EN PLAATS
Het Meteo Palaver wordt gehouden op zondag 24 november en duurt ca. 1,5 uur. We beginnen om 12 uur. De locatie is Restaurant Jeff & Steve op het terrein van Jachthaven Kempers in Aalsmeer/Leimuiden. De zaal bevindt zich op niet meer dan enkele autominuten van de snelweg A4. Klik hier voor de kaart. Gratis parkeerplaatsen zijn volop beschikbaar.

SCHUIF AAN VOOR DE METEOHAP
Na afloop kun je gebruiken maken van de speciale MeteoHap. De prijs bedraagt 7,50 euro. Als je daar gebruik van wil maken, moet je dat bij je aanmelding aangeven.

SCHRIJF JE NU IN
Gebruik de knop hieronder om je aan te melden. Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is ook nu weer beperkt. Graag tot ziens op 24 november,


Henk Huizinga & Ruud Kattenberg


Ruud Kattenberg is een van de intiatiefnemers van Zilt Magazine en auteur van vele honderden artikelen. Daarnaast maakt hij geregeld lange zeilreizen waarbij hij zijn kennis van, en ervaring met het weer kan toepassen. Zijn specialisatie is het gebruik van communicatie-systemen, computers en software aan boord. Ook Ruud verzorgt cursussen voor zeilers.

Het is dat dilemma waarover meteoroloog Henk Huizinga en zeezeiler Ruud Kattenberg zich in een anderhalf uur durende presentatie buigen. Elk vanuit hun eigen expertise en ervaringen, inventariseren ze het informatie-aanbod en verdiepen ze zich in de onderliggende bronnen. Om uiteindelijk te laten zien hoe zij zichzelf succesvol informeren. Thuis, in de haven of onderweg en keer op keer geïllustreerd met talloze praktijkvoorbeelden. Want dit Meteo Palaver gaat niet alleen over het weer maar vooral ook over zeilen…


Zilt ARCHIEF ABONNEREN VOORPAGINA ZILT METEO  |  ZILTEWERELD

Vanwege de grote belangstelling organiseren we een extra Meteo Palaver op 24 november. Je kunt je niet meer aanmelden voor 17 november.