Zilt Meteo kan je individueel adviseren en begeleiden tijdens lange zeiltochten, of bij de voorbereiding daarvan Dat gebeurt door Ruud Kattenberg, een ervaren zeezeiler en navigator met veel kennis van het weer. In de afgelopen 20 jaar begeleidde hij talloze zeilers tijdens tochten over de hele wereld.

WAT KAN IK VERWACHTEN?
Als je een walnavigator zoekt, die je elke dag een nieuw waypoint stuurt en elke verantwoordelijkheid van je overneemt, ben je bij deze service van Zilt Meteo niet aan het goede adres. Onze begeleiding is geen eenrichtingsverkeer maar bestaat uit een dialoog tussen jouw navigatiehoek aan boord en ons weercentrum aan de wal. Op die manier kunnen we onze deskundigheid en de ervaring van vele tienduizenden zeemijlen, optimaal gebruiken om met jou mee te denken. Om je te kunnen helpen bij jouw beslissingen over de route of het moment van vertrek, beschikken we over geavanceerde software en een vrijwel onbeperkte hoeveelheid hoogwaardige weersinformatie.  

WAT KOST HET?
Hieronder geven we je een indruk van hoe onze begeleiding er in de praktijk uit kan zien. Beschouw dat vooral als een leidraad. Zoals geen enkele zeiltocht dezelfde is, vraagt ook deze service van Zilt Meteo vaak om maatwerk. Stuur een e-mail aan: walnavigator@ziltmeteo.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op…

   BEGELEIDING VOOR VERTREK


TOCHTBEGELEIDING


Voorwaarden - de niet zo kleine letters

Begeleiding op het gebied van meteorologische navigatie door Zilt Meteo bestaat uit het naar beste eer en geweten analyseren van relevante weersomstandigheden en het communiceren daarvan op een inzichtelijke  wijze. Dit gebeurt door het raadplegen van bronnen, die ook voor de opdrachtgever beschikbaar zijn.

De begeleiding heeft geen andere bedoeling dan het zo goed mogelijk informeren van de opdrachtgever ter ondersteuning van zijn of haar eigen beslissingen. De tochtbegeleiding mag op geen enkele wijze worden beschouwd als een bindend advies, noch als vervanging van de verantwoordelijkheid van de schipper of enige afweging van goed zeemanschap.

De opdrachtgever verklaart nadrukkelijk hiervan kennis te hebben genomen, en zich te realiseren dat hij, ongeacht de adviezen van Zilt Meteo, alleen verantwoordelijk is voor alle beslissingen zowel voor vertrek als tussen het moment van vertrek en aankomst van de betreffende tocht.